Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fehércsokis csokitorta II.

120 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 5 db tojás
  • 25 dkg kristálycukor
  • 4 dkg kakaópor
  • 30 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 cl olaj
  • 7 cl olaj
  • vaj és liszt a formához
  • A krémhez:
  • 20 dkg fehér csokoládé
  • 5 dl habtejszín

Elkészítés

Elkészítés: 1. A sütés előtti napon a krémhez a tejszínt felmelegítjük (nem forraljuk), a fehér csokoládét megolvasztjuk benne, alaposan elkeverjük, lehűtjük, és 1 éjszakára hűtőbe tesszük.

2. A tésztához a tojásokat habosra keverjük a kristálycukorral. Óvatosan beledolgozzuk a kakaóporral elvegyített lisztet és 70 ml langyos vízzel elkevert olajat. Kivajazott kilisztezett tortaformában megsütjük. Kihűtjük és kettévágjuk.

3. A krémhez a lehűtött csokis tejszínt kemény habbá verjük. Megtöltjük és bevonjuk vele a tortalapokat, tetszés szerint díszítjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss