Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fehérboros-sajtos medvahagyma-krémleves

30 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A krumplit héjában félig megfőzöm.

Közben a vöröshagymát, a fokhagymát, a medvehagyma szárát aprítom, a pórét és az újhagymát karikára vágom, a medvehagyma leveleket szeletelem. A sajtot kockára vágom.

Egy fazékban vajon megpirítom a hagymákat, beleteszem a kockára vágott krumplit, adok hozzá vizet, fűszerezem. Beleteszem a medvehagymát is, rövid ideig főzöm, öntök bele főzőtejszínt meg bort. A levest botmixerrel pépesítem, de úgy, hogy darabos részek is maradjanak, majd egyet rottyantok rajta.

Tálaláskor merek a tányérba a levesből, teszek bele kockára vágott sajtot, szeletelt medvehagymát, díszítem medvehagymavirággal, s locsolok rá tejszínt.

Megjegyzés

Ez a leves a kertünkből került az asztalunkra. - hobbychef

Ezek is érdekelhetnek

Friss