Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fehérborkrémes palacsinta

default user icon
MME
60 perc
bonyolult
átlagos
2 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 2 db tojás
  • 1 evőkanál cukor
  • 20 dkg liszt
  • 2 dl tej
  • szódavíz
  • olaj
  • A krémhez:
  • 5 dkg mazsola
  • 3 dl fehérbor
  • 4 szem szegfűszeg
  • 1 kis darab fahéj
  • 10 dkg cukor
  • 1 csapott evőkanál liszt
  • 3 db tojássárgája
  • 2 dl tejszín
  • 2 evőkanál méz

Elkészítés

1.

A krémhez a mazsolát megmossuk. A bort 1 dl vízzel, a szegfűszeggel, a fahéjjal, a cukorral és a mazsolával feltesszük főni, és kb. 3 dl-re beforraljuk. Levesszük, leszűrjük egy fém keverőtálba, a mazsolát félretesszük.

2.

A borban csomómentesen elkeverjük a lisztet és a tojások sárgáját. A tálkát vízgőzre tesszük, és folytonos keverés mellett besűrítjük. Amikor kellőképpen sűrű, levesszük, és kihűlésig kevergetjük. A tésztához a tojást simára keverjük a cukorral, a liszttel, a tejjel, egy csipet sóval, 15 percig állni hagyjuk. A tésztához annyi szódavizet teszünk, hogy jól terülő, ne sűrű tésztát kapjunk. A szokásos módon palacsintákat sütünk belőle.

3.

A kihűlt krémet összekeverjük a félretett főtt mazsolával. A tejszínt kemény habbá verjük, és szintén a krémbe forgatjuk.

4.

A palacsintákat négybe hajtjuk, majd a kezünkbe vesszük, és kinyitjuk az egyik hajtásnál. Oda töltjük be a krémet. Tányérra tesszük, és a mézzel meglocsolva kínáljuk.

 Fotó: Komáromi Zoltán

Ezek is érdekelhetnek

Friss