Az omlós tésztát kinyújtjuk, majd 8 cm-es köröket kiszaggatunk belőle, és mindet piteformákba simítjuk úgy, hogy peremük is legyen.
A töltelékhez habosra keverjük a vajat a cukorral, a citromok lereszelt héjával és a mandulaaromával. Egyesével hozzáadjuk a tojásokat. Az őrölt mandulát is hozzáadjuk, majd a krémalapba szitáljuk a lisztet.
A citromkrém hozzávalóit vízgőz fölött, kevergetve 12 perc alatt sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni.
1-1 evőkanál citromkrémet simítunk a tortácskákba, majd a citromos mandulakrémet rákanalazzuk. A tetejüket mandulapehellyel meghintjük, és 200 fokos sütőben 15–20 percig sütjük. Hagyjuk kissé kihűlni, majd porcukorral meghintve tálaljuk.
Citromkrém helyett készíthetjük grépfrút- vagy zöldcitromkrémmel is. Mindegyik változat igazán üdítő tud lenni a nyári nagy melegben. Ha van időnk, az omlós tésztát készítsük el magunk, házilag.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre