A csokoládét egy fém tálba tördeljük, majd hozzáadjuk a vajat, és gőzfürdő fölött felolvasztjuk. Ezután levesszük a gőzről, hozzákeverjük a fahéjat és a narancshéjat, majd hagyjuk kihűlni.
A tojások fehérjét egy csipet sóval felverjük. Amikor már kezd kifehéredni, állandó keverés mellett, kanalanként hozzáadunk 10 dkg porcukrot, majd kemény habbá keverjük, és félretesszük. A tojások sárgájához hozzáadjuk a maradék porcukrot és a vaníliás cukrot, majd habosra keverjük. Ezután állandó kevergetés mellett hozzácsorgatjuk a vajas-csokis keveréket, és simára keverjük. Ezután apránként adagolva hozzákeverjük a keményre felvert tojáshabot. Végül hozzászitáljuk a sóval és sütőporral elkevert lisztet, majd óvatosan összeforgatjuk.
A tortaformát kibéleljük sütőpapírral, majd egyenletesen belesimítjuk a masszát. Előmelegített sütőbe helyezzük, majd közepes hőmérsékleten 30-35 percig, tűpróbáig sütjük (én légkeverésnél 160 fokon, 30 percig sütöttem). A sütőből kivéve hagyjuk a formában hűlni, majd rácsra helyezzük, és kihűtjük teljesen.
A Hulalát vagy habtejszínt és a vajat egy edénybe tesszük, majd kevergetve forráspontig melegítjük. A csokoládét apró darabokra tördeljük, majd hozzáadjuk a forró tejszínhez, és gyors mozdulatokkal keverjük simára. Ezután ráöntjük a teljesen kihűlt torta tetejére, majd egyenletesen bevonjuk vele úgy, hogy kissé az oldalára is lefolyjon a csokoládé.
Az elkészült tortát a hűtőbe tesszük, hogy a csokoládé teljesen megdermedjen a tetején. Tálalás előtt ízlés szerint felszeleteljük, majd úgy kínáljuk.