1. Tegyük egy pohárba a meleg tejet és 1 teáskanál cukrot. Szórjuk bele az élesztőt, és hagyjuk, hogy felfusson (10-15 percig tartsuk meleg helyen).
2. Szitáljuk a lisztet és a sót egy tálba, adjuk hozzá a maradék cukrot, aztán a felfuttatott élesztőt, az olvasztott vajat és a felvert tojást. Keverjük össze jól, és dagasszuk addig, amíg a tészta sima és rugalmas nem lesz.
3. Egy kis liszttel szórjuk meg a külsejét, formáljunk belőle labda alakot, és tegyük egy nagy, kizsírozott tálba, takarjuk le konyharuhával, és hagyjuk meleg helyen addig, amíg a kétszeresére nem dagad.
Végül nyújtsuk ki körülbelül 30 x 23 cm-es téglalap alakúra.
1. A tésztát kenjük be az olvasztott vajjal, szórjuk meg a cukorral, a fahéjjal és a szárított gyümölcsökkel.
2. Hosszában tekerjük fel, a végeit nyomkodjuk be. Vágjuk le a két végét, azután vágjunk le belőle 8 szeletet, és tegyük az előkészített tepsire szorosan egymás mellé, de úgy, hogy legyen helye a tésztának megnőni
3. A tetejét lazán kenjük meg olajjal, és tegyük meleg helyre 30 percre vagy addig, amíg a kétszeresére nem dagad a sütemény.
4. Mindeközben melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra, és az édességet süssük 18–22 percig.
1. Oldjuk fel a cukrot 3 evőkanál vízben és a citromlében, majd forraljuk 2 percig.
2. Vegyük le a tűzről, és kenjük meg a zsemléket a mázzal. Végül tegyük egy rácsra, és hagyjuk kihűlni.