A tojásfehérjéket kemény habbá verjük egy csipet sóval, a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral és a vízzel, majd hozzákeverjük a diót, a lisztet, a sütőport, és a tojásfehérje kemény habját.
A masszát egy 30x40 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, majd kb. 20 perc alatt megsütjük. Még langyosan lehúzzuk a sütőpapírt és hagyjuk kihűlni. Két darab diós tésztát sütünk.
A krémhez a tejben elkeverjük a pudingporokat, a cukrot, a vaníliás cukrot és a lisztet, a maradék tejet egy lábasban felrakjuk a tűzhelyre, majd kis lángon sűrűre főzzük a pépet.
Amikor levesszük a tűzről, még forrón belekeverjük a tojások sárgáját. Ha kihűlt, hozzáadjuk a vajat, a margarint, majd robotgéppel kihabosítjuk. A krémet kettéválasztjuk, és az egyik felébe belekeverjük az olvasztott csokoládét.
A kihűlt diós tésztára rásimítjuk a sárga krémet, kirakjuk a tejbe és rumba áztatott háztartási keksszel, erre simítjuk a csokis krémet, majd ráhelyezzük a másik diós tésztát, melynek a tetejét vékonyan megkenjük a krémmel. Pár órára a hűtőbe tesszük dermedni. Csokimázzal befedhetjük.