Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Erdélyi mézes krémes

75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók egy 23×38 cm-es tepsihez:
  • A tésztához:
  • 35 dkg finomliszt
  • 2 db tojás
  • 12 dkg méz
  • 7 dkg porcukor
  • 1 evőkanál tejföl
  • 5 dkg margarin
  • 7 dkg darált dió
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • A lapok töltéséhez:
  • 9 dl tejföl
  • 20 dkg porcukor
  • 25 dkg darált dió
  • A bevonathoz:
  • 15 dkg tejcsokoládé
  • 5 dkg étcsokoládé

Elkészítés

Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrtam, 4 db cipót formáztam belőle. Tepsi nagyságúra nyújtottam, és margarinnal lekent tepsi hátán egyenként világosra sütöttem.

A krémhez a tejfölt a cukorral kivertem, hozzákevertem a darált diót. A kihűlt lapokat megtöltöttem úgy, hogy a tetejére is kerüljön belőle. A hűtőben lehűtöttem,hogy megdermedjen a krém.

Ezután a kétféle csokoládét vízgőz felett felolvasztottam. Először a világosabb csokoládéval vontam be, utána az étcsokoládét hosszában és merőlegesen is vékony csíkokban csurgattam rá, egy fogpiszkáló segítségével a sötétebb csokoládét belecirkalmaztam a világosabb csokoládéba. Hűtőbe tettem, másnap szeleteltem.

Nagyon finom süti. Jó étvágyat hozzá! Az ünnepekre bátran ajánlom.

Ezek is érdekelhetnek

Friss