Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Erdei gyümölcsös hasábtorta

75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 3 db közepes méretű tojás szétválasztva
  • 10 dkg porcukor
  • 2 evőkanál meleg víz
  • 3 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 7 dkg süteményliszt
  • 2 dkg kukoricakeményítő
  • 1 csipet só
  • A krémhez:
  • 1 marék mélyhűtött málna (szezonban friss)
  • 1/2 marék mélyhűtött feketeszeder (szezonban friss)
  • 1 marék mélyhűtött kékáfonya (szezonban friss)
  • 1 marék mélyhűtött piros ribiszke (szezonban friss)
  • 25 dkg krémes ricotta (tehéntúróval is helyettesíthető)
  • 2 dl hideg habtejszín
  • 10 dkg vaníliával kevert porcukor
  • 2 db lapzselatin
  • A tálaláshoz:
  • ízlés szerint vaníliával kevert porcukor

Elkészítés

Elkészítés: A sütőt 175 fokra előmelegítettem, egy 35 X 40 cm-es tepsit sütőpapírral borítottam.

A tojások habját keményre vertem. A 3 db sárgáját 2 evőkanál meleg vízzel és a cukorral habverővel 5-6 perc alatt fehérre kevertem. Kanalanként hozzáadtam a lisztet, a keményítőt, a kakaóport és a csipet sót. Végül hablapát segítségével óvatos, de határozott mozdulatokkal beleforgattam a habot. Ez fontos művelet, mivel a tészta nem tartalmaz sütőport, a hab emeli meg.

5-6 perc alatt rugalmasra a sütöttem. Néhány percet állni hagytam a tepsiben, majd a tetejét meghintettem fátyolnyi porcukorral, és egy nagyobb darab sütőpapírra borítottam. A széleit gondosan eltávolítottam, és hosszában megfeleztem.

A krémhez a zselatinlapokat lapos edényben hideg vízbe áztattam, amikor megpuhultak, kinyomkodtam, és 2 evőkanál vízzel kis edényben felmelegítettem.

A tejszínből kemény habot vertem, hozzáadtam a vaníliával kevert porcukrot, majd belekevertem a ricottát, végül a zselatint. 10 percre hűtőszekrénybe tettem szilárdulni.

A gyümölcsökből néhány szemet félretettem a díszítéshez, a többit beleforgattam a krémbe.

A félbevágott tortalap egyikére halmoztam a krém felét, majd ráhelyeztem a másik lapot, és a maradék krémet elosztottam a tetején úgy, hogy hagytam, hadd folyjon az oldalára is. Széles pengéjű késsel megigazítottam a túlcsorduló krémréteget, majd a maradék gyümölcsökkel díszítettem.

2 órát pihentettem a hűtőszekrényben. Ennyi idő alatt a krém tökéletes állagú lett.

Megjegyzés



További fotók, érdekességek és receptek Habliliom blogjában! - Habliliom

Ezek is érdekelhetnek

Friss