Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A tésztához a puha margarint a többi hozzávalóval összegyúrjuk, és egy közepes méretű tepsibe nyomkodjuk. 12 percig elősütjük.
Addig elkészítjük a túrós tölteléket, amihez a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kevés cukorral kemény habbá verjük. A többi hozzávalót egy nagy tálban összekeverjük, végül beleforgatjuk a fehérjehabot is.
Kivesszük az elősütött tésztát, megkenjük lekvárral, rászórjuk az eperszemeket, ráöntjük a túrós tölteléket, majd 170 fokra visszavesszük a hőmérsékletet, és további 1 órán át sütjük.
Kihűlés után szeleteljük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre