Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Epres-túrós-mazsolás süti

90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók egy 30 x 33 cm-es tepsihez:
  • A tésztához:
  • 25 dkg margarin
  • 2 dl tejföl
  • 17 dkg cukor
  • 45 dkg finomliszt
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • Valamint:
  • 5 evőkanál lekvár
  • 40 dkg eper
  • A túrós krémhez:
  • 50 dkg túró
  • 3 dl tejföl
  • 4 db tojás
  • 5 evőkanál búzadara
  • 18 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 3 marék mediterrán mix vagy mazsola

Elkészítés

Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 180 fokra.

A tésztához a puha margarint a többi hozzávalóval összegyúrjuk, és egy közepes méretű tepsibe nyomkodjuk. 12 percig elősütjük.

Addig elkészítjük a túrós tölteléket, amihez a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kevés cukorral kemény habbá verjük. A többi hozzávalót egy nagy tálban összekeverjük, végül beleforgatjuk a fehérjehabot is.

Kivesszük az elősütött tésztát, megkenjük lekvárral, rászórjuk az eperszemeket, ráöntjük a túrós tölteléket, majd 170 fokra visszavesszük a hőmérsékletet, és további 1 órán át sütjük.

Kihűlés után szeleteljük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss