A rebarbara külső héját leszedjük, 2-3 cm-es darabokra vágjuk és a fahéjjal, a szegfűszeggel, a vaníliarúddal, az eritrittel és a sóval feltesszük főni kb. 6-8 percre.
Ezután kiszedjük belőle a vaníliarudat, a kókusztejszínhez hozzákeverjük a tojássárgáját, majd hozzáadunk 1 merőkanálnyit a léből. Jól összekeverjük, a leveshez öntjük, majd forralunk rajta egyet.
A tűzről levéve a rebarbara 1/3-át botmixerrel összeturmixoljuk, hogy sűrűbb és krémesebb legyen. Felszeletelt, friss eperszemekkel tálaljuk.
A rebarbara és az eper tavaszi jó barátok. Jó szívvel ajánlom kipróbálásra ezt a könnyű és nagyon finom levest. Hagyományos alapanyagokból is elkészíthető. A kókuszkrém helyett tejszínt használhatunk. - Bodnár Éva
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!