A tojásokat szétválasztjuk, a cukrot elfelezzük, felét a sárgájához felét a fehérjéhez adjuk, majd mindkettőt habosra verjük.
A sütőporos lisztet, a sárgájába szitáljuk, közben folyamatosan keverjük, végül a felvert tojáshabot lazán belekeverjük. Kipapírozott tepsibe simítjuk a tésztát. Kb. 10 percig sütjük, és melegen a papírral együtt feltekerjük, hagyjuk hűlni. Ha kihűlt kitekerjük, megkenjük az eperlekvárral, majd ismét feltekerjük.
Szétválasztjuk a tojásokat,a sárgájához adjunk 10 dkg cukrot és addig verjük habosra, míg ki nem fehéredik.Egy másik tálban a fehérjét a többi cukorral habosra keverjük, ezután hozzáadjuk a sárga masszához. Hozzáadjuk az átszitált lisztet és kakaóport, végül az olajat.
Egy nagyobb méretű püspökkenyérformát kivajazunk és kilisztezzünk. A piskótatekercset akkorára vágjuk hogy hosszában elférjen benne. A kakaós massza felét a formába öntjük, majd óvatosan beletesszük a piskótatekercset és a maradék masszával befedjük.
Előmelegített sütőbe (170 fok) toljuk és kb 35 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Ha megsült hagyjuk kihűlni, majd tálcára borítjuk.
A habtejszín a cukorral habosra verjük, és közben hozzáadagoljuk a mascarponét. A kém felével bekenjük a süteményt, a másik felét ételfestékkel színezzük és ezzel is bevonjuk a süteményt úgy hogy közben kicsit összekeverjük a fehér krémmel így egy picit cirmos lesz. Friss eperszemekkel díszítjük. Hűtőben tartjuk tálalásig.