Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Eperborban párolt kacsamell eperraguval és sütőtökpürével

90 perc
mester
költséges
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A sütőtököt felszeleteljük, a magvait kivágjuk, 200 fokos sütőben puhára sütjük. Kikanalazzuk a héjából a tökhúst, a kaporral, a vajjal és annyi forró tejjel pürésítjük, amennyivel krumplipüré állaga lesz.

A húst négyzetesen beirdaljuk, vigyázva, hogy ne vágjuk át a zsírréteget. A bőr nélküli oldalát sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőt felhevítünk, bőrrel lefelé belefektetjük. Addig sütjük nagy lángon, míg a bőr ropogós barnára sül. Ekkor megfordítjuk, takarékra vesszük a lángot, kiöntjük a zsírt. Beletesszük a vajat, mikor elolvadt, beleöntjük az eperbort. Mikor felforr, lefedjük, 8-10 perc alatt készre sütjük a húsokat (aki rózsaszínre szeretné a belsejét, annak elég kb. 4 perc). Kivesszük, kis időre félretesszük, melegen tartjuk.

A maradék szaftot nagy lángon kissé besűrítjük, beleöntjük az apró kockákra vágott epret és chilit, picit megsózzuk. Rácsorgatjuk a mézet, még mindig nagy lángon kevergetve pár perc alatt besűrítjük a ragut, de ne főzzük szét nagyon az eperkockákat.

Tálaláskor pár kanál sütőtökpürét tányérra teszünk, mellészedünk az eperraguból, ráültetjük a felszeletelt kacsamellet.

Ezek is érdekelhetnek