Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Elronthatatlan túrógombóc

MME MME
28 4.2/5
120 perc
egyszerű
átlagos
Hozzávalók
  • A gombóchoz:
  • 25 dkg túró
  • 2 db tojás
  • 2 ek cukor
  • 2 ek olaj
  • 1 csipet só
  • 2 ek tejföl
  • 1 dl búzadara
  • A tálaláshoz:
  • olaj
  • zsemlemorzsa
  • porcukor
  • tejföl

Elkészítés

  1. A túrót villával szétnyomkodjuk, a tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjét habbá verjük a cukorral. A túróhoz hozzáadjuk az olajat, a tojások sárgáját, a sót és a tejfölt, majd alaposan kikeverjük. Ezután belekeverjük a búzadarát, majd a habbá vert tojásfehérjét is óvatosan beleforgatjuk. 
  2. Egy éjszakára betesszük a hűtőbe. Másnap vizes kézzel nem túl nagy (kb. szilva nagyságú) gombócokká formázzuk, és forralt vízbe dobjuk. Miután feljönnek a víz tetejére, még 7-10 percet főzzük kis lángon.
  3. Közben olajat hevítünk egy serpenyőben vagy lábasban, aranyszínűre pirítjuk benne a morzsát, és a kifőtt gombócokat megforgatjuk benne. Tejföllel és porcukorral kínáljuk.

    Még több isteni túrógombóc recept >>> 

    A legjobb túrós édességek >>> 

    Túrófánk >>> 

Megjegyzés

Miután összekevered a hozzávalókat, elég lágy masszát kapsz, de ne tegyél hozzá búzadarát, másnapra tökéletes lesz! (Ha esetleg másnap mégsem tudod formázni, max. 2 evőkanál grízt tegyél hozzá, de ezután is állnia kell 1-2 órát.
Ha nem akar a víz tetejére jönni a gombóc kb. 5 perc főzés után, akkor fakanállal óvatosan piszkáld meg.
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss