Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egyszerű sajtos palacsinta

75 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • A palacsintatészta:
  • 15 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • cukor
  • 3 dl tej
  • 1 dl szódavíz
  • zsír vagy olaj
  • Sajtkrém:
  • 4 dkg vaj vagy margarin
  • 2 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • 2 db tojássárgája
  • 2 ek tejföl + a sütéshez
  • 5 dkg reszelt sajt
  • bors
  • szerecsendió
  • szezámmag

Elkészítés

  1. A lisztet a tojással, cukorral, sóval, a tej felével csomómentesre keverjük, majd a maradék folyadékkal felöntjük és 1 órát pihentetjük, majd kisütjük a palacsintákat. Az első sütés előtt kiolajozzuk a serpenyőt.
  2. Elkészítjük a sajtkrémet. A vajat felolvasztjuk, a lisztet fehérre sütjük benne, majd felöntjük tejjel és sűrűre főzzük. Belekeverjük a tojássárgáját, a tejfölt és a reszelt sajtot. Ízlés szerint fűszerezzük. A kisütött palacsintákat megtöltjük a sajtkrémmel, feltekerjük, tejföllel megkenjük, sajttal és szezámmaggal megszórjuk és rózsaszínre sütjük.

SPENÓTOS-RICOTTÁS PALACSINTATEKERCS >>> 

Megjegyzés

A hosszú elkészítési idő a tészta pihentetéséből adódik. Az adag 12 palacsintatésztához elegendő. - gintonbomai

Ezek is érdekelhetnek

Friss