Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egyszerű piskótatészta

MME MME
8 4.8/5
45 perc
bonyolult
olcsó
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjéket a sóval félig felverjük.
  2. A felvert fehérjékbe belekeverjük a kristálycukrot, és keményre verjük vele. Belekeverjük a tojássárgájákat, és megint továbbverjük. Legvégül kanalanként beletesszük a sütőporral elvegyített lisztet, és eldolgozzuk.
  3. Kimargarinozott és kilisztezett, vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, 3-4 cm vastagra elterítjük, és berakjuk az előmelegített sütőbe.  150-160 fokon kb. 15-20 percig sütjük. Akkor van kész, ha a beleszúrt hústűre vagy fogpiszkálóra semmi nem ragad rá (tűpróba). 

Megjegyzés

A hagyományos piskóta készítése pont fordítva, a tojássárgája kikeverésével kezdődik. De ez a fajta megoldás sokkal egyszerűbb. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss