Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egyszerű mézes-diós torta

MME MME
5/5
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 250 g finomliszt
  • 100 g porcukor
  • 1 tojás
  • 2 tojássárgája
  • 100 g olvasztott vaj
  • csipetnyi só
  • A töltelékhez:
  • 120 g puha vaj
  • 150 g méz
  • 300 g apróra vágott dió
  • 150 g porcukor
  • 5 tojássárgája
  • 100 ml tejszín
  • 50 ml rum
  • porcukor a díszítéshez

Elkészítés

Egy gyúródeszkán keverjük össze az átszitált lisztet, a cukrot, a csipetnyi sót, a tojást, a két tojássárgáját és az olvasztott vajat.

A deszkát lisztezzük be, majd az összekevert hozzávalókat dolgozzuk ki sima tésztává. A tésztát takarjuk be egy tiszta törlőkendővel (esetleg borítsuk be egy nejlon zacskóval), majd fél órára tegyük hűvös helyre.

A megpihentetett tésztát nyújtsuk ki és nyomkodjuk egy közepes méretű kerek sütőformába.

A vajat és a mézet lassú tűzön olvasszuk fel. Adjuk hozzá a porcukrot, a tojássárgájákat, a tejszínt, a rumot, az apróra vágott diót és alaposan keverjük össze. A keveréket öntsük a tészta tetejére, majd 160°C fokra előmelegített sütőben süssük meg.

Ezek is érdekelhetnek

Friss