Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egyszerű citromtorta

75 perc
bonyolult
költséges
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A piskótatortához:
  • 8 tojás
  • 8 evőkanál cukor
  • 8 evőkanál liszt
  • csipet só
  • A citromos krémhez:
  • 3 csomag vaníliás puding
  • 9 dl tej
  • 4 csomag vaníliás cukor
  • 37,5 dkg margarin
  • 20 dkg cukor
  • 2 citrom leve és héja
  • A díszítéshez:
  • 4 szelet citrom

Elkészítés

Elkészítés: A piskótához a tojásokat szétválasztom, a sárgájával a cukrot habosra keverem, majd beleszitálom a lisztet. A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verem, és óvatosan a krémhez keverem, majd sütőpapírral bélelt tortaformába öntöm. 150 fokon tűpróbáig sütöm.

A krémhez a pudingot a tejjel, a cukorral és vaníliás cukorral megfőzőm, hagyom kihűlni. Ezután a margarint, a citromok levét és lereszelt héját belekeverem.

Ha kihűlt a torta, kétszer elvágom és megkenem a krémmel, kívülről is bevonom, de egy kevés krémet félreteszek, és ebbe zöld színezéket teszek, amivel majd kidíszítem a tortát. A végén citromgerezdekkel díszítem.

Ezek is érdekelhetnek

Friss