Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egyedényes sütőtökös penne

30 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A pennét eloszlatjuk egy lábosban. Rárétegezzük a felkockázott vagy csíkokra metélt bacont, az apró darabokra vágott sütőtököt és a felkockázott salottahagymát – ebben a sorrendben. Ráforgácsoljuk a vajat, meghintjük a szerecsendióval és a leöblített rozmaringról lecsipkedett levélkékkel, majd meghintjük a sóval és borssal.
  2. Aláöntünk 7,5 dl vizet, felforraljuk, és közepes tűzön főzzük 15 percig. Közben időről időre átkeverjük mindaddig, amíg már csak 2 cm magas lé marad az alján. Ekkor levesszük a tűzről, és fedő alatt állni hagyjuk 5 percig. 

Megjegyzés

Aromásabb lesz, ha 12 db zsályalevelet is teszel bele. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss