Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egybensült mufloncomb kapormártással

120 perc
mester
költséges
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A muflon combját megtűzdelem fokhagymával, szalonnával, majd sózom, borsozom, némi majorannát és kakukkfüvet hintek rá. A tepsibe kevés olajra fektetem, vékony szalonnaszeleteket teszek a húsra, s 3 dl vörösbort öntök rá. Fóliával lefedem, és sütőben puhára párolom, majd pár percig fólia nélkül is sütöm, hogy kis színt kapjon. Ha kissé lehűlt, lefejtem a húst a csontról, így jól szeletelhető.

A mártáshoz kevés olajon kis fej apróra vágott hagymát pirítok, behabarom 1 pohár tejfölben elkevert liszttel, sózom, kevés vízzel vagy húsleves alaplével a sűrűségét beállítom, végül hozzáadom az apróra vágott kaprot.

A megtisztított burgonyát egy szerkezettel spirálisra szeletelem,rózsára hajtom, s így sütöm ki.

Csinosan tálalom, vörösbort kínálok hozzá.

Megjegyzés

Ne féljünk a muflontól, nincs vadíze! Nem könnyű muflont szerezni, de ha van vadász ismerős, azért csak előfordul ez a jószág is, esetleg jobb vadboltban is.

A burgonyát fogvájóval rögzítem rózsára.
- pepe55

Ezek is érdekelhetnek

Friss