Elkészítés: A muflon combját megtűzdelem fokhagymával, szalonnával, majd sózom, borsozom, némi majorannát és kakukkfüvet hintek rá. A tepsibe kevés olajra fektetem, vékony szalonnaszeleteket teszek a húsra, s 3 dl vörösbort öntök rá. Fóliával lefedem, és sütőben puhára párolom, majd pár percig fólia nélkül is sütöm, hogy kis színt kapjon. Ha kissé lehűlt, lefejtem a húst a csontról, így jól szeletelhető.
A mártáshoz kevés olajon kis fej apróra vágott hagymát pirítok, behabarom 1 pohár tejfölben elkevert liszttel, sózom, kevés vízzel vagy húsleves alaplével a sűrűségét beállítom, végül hozzáadom az apróra vágott kaprot.
A megtisztított burgonyát egy szerkezettel spirálisra szeletelem,rózsára hajtom, s így sütöm ki.
Csinosan tálalom, vörösbort kínálok hozzá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre