Elkészítés: Páclevet készítünk úgy, hogy egy kisebb tálban kézi habverővel összedolgozzuk a mézet, az olajat, a csípős paprikakrémet és a vörösborecetet, majd kb. 1 kávéskanál sót teszünk bele.
Kettévágjuk a csirkeszárnyakat, előre kikent tepsibe tesszük, és ráöntjük a pácot. Az egészet jól összeforgatjuk, hogy minden szárnydarabra jusson a pácból. Az így bepácolt csirke szárnyakat lefedjük fóliával, és a hűtőbe helyezzük. Lehet 30 percre, de akár 1 napra is.
Előmelegítjük a sütőt 200 fokra. Közben a hűtőből kivett pácolt csirkeszárnyakat elrendezzük a tepsiben úgy, hogy ne fedjék egymást. Megvárjuk, amíg a hús szobahőmérsékletűre melegszik.
A tepsire alufóliát borítunk, és 20 percig így sütjük. Ezután levesszük a fóliát, és a tepsit visszatesszük további 20 percre, hogy a szárnyak szép pirosak, ropogósak legyenek.
Bármilyen köret illik hozzá, salátával is kitűnő.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre