Elkészítés: A sütőlemezekre sütőpapírt helyezünk, amelyeken bejelöljük a tortalapok méretét. Körzővel 24 cm átmérőjű köröket rajzolunk a sütőpapírokra, összesen 6 darabot, mert a dobostorta elkészítéséhez 6 piskótakorongra lesz szükségünk.
A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét felverjük habbá, közben egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, a kristálycukrot, végül óvatosan, két részletben hozzákeverjük a lisztet is.
Az előkészített sütőpapírra kenőkéssel felkenjük egyenletes vastagságban a tésztát, és 190 Celsius-fokra előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt megsütjük a 6 db tésztakorongot (1,5-2 cm magasságú tortalapokat kell kapjunk).
A krémhez a cukrot a vízzel felforraljuk, hozzáadjuk a vajat, de a tűzről azonnal levesszük. Állandóan kevergetve kihűtjük, majd belekeverjük a kakaóport. Habverővel jól kikeverjük, és 6 részre osztjuk (1 részt félreteszünk a torta oldalának bevonására).
5 tortalapot egymásra raktunk, közben mindegyiket megkenjük krémmel. A hatodik lapot félretesszük.
A kockacukrot felolvasztjuk, és karamellszínűre pirítjuk. Ráöntjük a hatodik lapra, és gyors mozdulatokkal egyenletesen szétkenjük rajta. Még forrón bejelöljük rajta a szeleteket, és rárakjuk a torta tetejére.
Kevés krémmel a torta oldalát is bekenjük, és beszórjuk darált dióval.