Elkészítés: A pulykamellet úgy vágjuk fel, hogy tenyérnyi félcentis szeleteket kapjunk. A leeső darabokat (kb. 25-30 dkg) ledaráljuk, majd a tojással, a dióval, sóval, őrölt borssal, a szerecsendióval összegyúrjuk.
A kissé kivert hússzeleteket egymás mellé tesszük egy alufóliára, erre halmozzuk a tölteléket, feltekerjük, és az alufólia tekercs végeit lezárjuk.
Sóval, ételízesítővel vizet forralunk, beletesszük a húsgöngyöleget, és fedő alatt, kis lángon kb. 40-45 percig főzzük, majd lecsepegtetjük.
A vajból, a liszttel meg a tejjel besamelt készítünk. Sóval, citromlével ízesítve 4-5 percig kevergetve forraljuk, és tálaláskor az alufóliából kibontott, ujjnyi vastag szeletekre vágott töltött pulykamellekre öntjük.
A körete zöldséges rizs: amelyhez az olajon megfuttatjuk a megmosott rizst, hozzáadjuk a laskára vágott sárgarépát, zöldpaprikát meg a zöldborsót. Felöntjük annyi vizzel, hogy ellepje. Letakarva takarékon, majd anélkül, hogy a fedőt levennénk, a tüzet elzárjuk alatta, 20 percig állni hagyjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre