Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Diós-meggyes szelet

MME MME
50 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej
  • Diófélék

Elkészítés

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgájához 7 evőkanál vizet adunk, a fehérjéhez pedig egyet. A sárgáját a cukorral habosra keverjük.
  2. A liszthez hozzákavarjuk a sütőport, majd hozzáadjuk a tojásos masszához és simára keverjük.
  3. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a lisztes masszába forgatjuk.
  4. Tepsibe öntjük, majd előmelegített sütőben 180 fokon készre sütjük. A krémhez kevés tejjel simára keverjük a lisztet és a cukrot, hozzáadjuk a maradék tejet is, és sűrű krémet főzünk belőle.
  5. Lehűtjük, majd apránként hozzáadjuk a habosra kevert vajhoz. Beleszórjuk a darált diót, végül a lecsepegtetett meggyet is. A krémet a kihűlt piskótára kenjük és megszórjuk a reszelt csokoládéval.

Megjegyzés

Lődi Szilvia receptje. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss