Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Diós csiga III.

90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 60 dkg liszt
  • 3 dkg élesztő
  • 2 db tojás
  • 2 evőkanál étolaj
  • 1 kávéskanál só
  • 2 evőkanál cukor
  • A dagasztáshoz:
  • szükség szerint tej (kb. 3 dl)
  • A töltelékhez:
  • 15 dkg darált dió
  • 10 dkg porcukor
  • reszelt citromhéj
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • A csigák kenéséhez:
  • 5 dk olvasztott vaj
  • A csigák locsolásához:
  • 1,5 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés

Elkészítés: Az élesztőt cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk egy kelesztőtálba, belekeverjük a sót, a tojásokat, a porcukrot és a megkelt élesztőt. Annyi langyos tejjel dagasztjuk be, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk, nálam ez kb. 3 dl volt. Ezután hozzádolgozzuk az étolajat, és addig dagasztjuk, míg szép, szálas tésztát nem kapunk. A kelesztőtál fedelét rátesszük, és duplájára kelesztjük.

A töltelékhez a cukrot a dióval, a reszelt citromhéjjal összekeverjük.

A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, 1 cm vastagra nyújtjuk. Olvasztott vajjal lekenjük, a tölteléket rászórjuk egyenletesen. Feltekerjük, mint a bejglit, minden tekerésnél a tésztát lekenjük olvasztott vajjal, hogy a töltelék rátapadjon.

1,5 cm vastagra szeleteljük, majd szilikonos sütőpapírral fedett tepsibe sorakoztatjuk. Olvasztott vajjal lekenjük a csigákat, és még 20 percet kelni hagyjuk.

A sütőt 180 fokra előmelegítjük, és a csigákat betesszük sülni. A sütés vége felé vaníliás tejjel meglocsoljuk, készre sütjük. Tálaláskor vaníliás porcukorral meghintjük.

Megjegyzés

Nagyon finomak lettek. - ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss