Elkészítés: Az élesztőt cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk egy kelesztőtálba, belekeverjük a sót, a tojásokat, a porcukrot és a megkelt élesztőt. Annyi langyos tejjel dagasztjuk be, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk, nálam ez kb. 3 dl volt. Ezután hozzádolgozzuk az étolajat, és addig dagasztjuk, míg szép, szálas tésztát nem kapunk. A kelesztőtál fedelét rátesszük, és duplájára kelesztjük.
A töltelékhez a cukrot a dióval, a reszelt citromhéjjal összekeverjük.
A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, 1 cm vastagra nyújtjuk. Olvasztott vajjal lekenjük, a tölteléket rászórjuk egyenletesen. Feltekerjük, mint a bejglit, minden tekerésnél a tésztát lekenjük olvasztott vajjal, hogy a töltelék rátapadjon.
1,5 cm vastagra szeleteljük, majd szilikonos sütőpapírral fedett tepsibe sorakoztatjuk. Olvasztott vajjal lekenjük a csigákat, és még 20 percet kelni hagyjuk.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük, és a csigákat betesszük sülni. A sütés vége felé vaníliás tejjel meglocsoljuk, készre sütjük. Tálaláskor vaníliás porcukorral meghintjük.