Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Diós-ananászos rakott kalács

60 perc
mester
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: Egy közepes méretű tepsit kivajazunk. A kalácsot nem túl vastag szeletekre felvágjuk, majd egy sort a tepsibe helyezünk.

A tojások sárgáját a tejjel, a vanília-aromával és a cukorral állandó keverés mellett felforraljuk, majd a felét rálocsoljuk a kalácsszeletek tetejére.

A darált diót összekeverjük ízlés szerinti mennyiségű porcukorral, mazsolával és reszelt citromhéjjal, majd a felét rászórjuk a kalács tetejére (én nem mértem a diót, jó sokat kevertem össze). Ezután rátesszük az ananászt, és megcsorgatni a mézzel. A tetejét befedjük a maradék kalácsszeletekkel, majd meglocsoljuk a maradék tejjel. Végül rászórjuk a megmaradt diós keveréket.

Előmelegített sütőben, közepes lángon kb. 30 percig sütjük.

Közben a tojások fehérjét egy csipet sóval és 2 evőkanál porcukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a lekvárt, és még pár pillanatig tovább verjük, hogy jól összekeveredjen.

A kalácsot kivesszük a sütőből, majd egyenletesen a tetejére simítjuk a habot, és visszahelyezzük a sütőbe. Mérsékeljük a lángot, és 15-20 perc alatt készre sütjük (a hab inkább csak száradjon, mint süljön, akkor jó, ha szép aranybarna színt kap).

A sütőből kivéve kicsit hűlni hagyjuk, majd porcukorral megszórva tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss