Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Dejós csiga

90 perc
mester
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A kovászhoz:
  • 0,5 dl langyos tej
  • 3 dkg élesztőt
  • 2 kanál liszt
  • 1 kiskanál cukor
  • A tésztához:
  • 30 dkg liszt
  • 8 dkg cukor
  • csipet só
  • 2 tojás sárgája
  • 8 dkg olvasztott vaj
  • tej
  • A töltelékhez:
  • 1 kis üveg eperlekvár
  • 30 dkg dejó (diópótló)
  • 10 dkg cukor
  • A kenéshez:
  • olvasztott vaj
  • 1 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés

Elkészítés: A kovászhoz valókat összekeverjük, és langyos helyen felfuttatjuk.

A tésztához valókat tálban összekeverjük, hozzáadjuk a megkelesztett kovászt, és annyi langyos tejjel dagasztjuk össze, hogy kemény, selymes tésztát kapjunk. Tiszta konyharuhával letakarjuk, és meleg helyen 1 óra alatt duplájára kelesztjük.

Akkor picit átgyúrjuk és kinyújtjuk 1 cm vastag téglalap alakúra. Vastagon megkenjük lekvárral, megszórjuk cukros dejóval, és szorosan feltekerjük. 12-14 darabra vágjuk a tekercset.

Egyenként, tisztességes távolságra egymás mellé helyezzük a csigákat, és megkenjük az oldalukat olvasztott vajjal.

Langyos sütőbe tesszük és közepes hőfokon pirosra sütjük. Amikor pirulni kezd, meglocsoljuk a vaníliás tejjel, majd befejezzük a sütést.

Megjegyzés

Ha vajjal kenjük meg az oldalukat, akkor ha össze is érnek sülés közben, könnyebb szétválasztani a csigákat.
- sildiko2

Ezek is érdekelhetnek

Friss