Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Debreceni krémes

MME MME
6
90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 15 dkg zsír
  • 3 tojás sárgája
  • 15 dkg cukor
  • kevés tej
  • A töltelékhez:
  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • Valamint:
  • 2 dl tej
  • 1 evőkanál lekvár
  • 3 evőkanál kakaópor
  • fél dl rum vagy rumaroma
  • A tetejére:
  • tojásfehérjehab
  • porcukor

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához valókat összedolgozzuk, 3 egyenlő részre osztjuk, majd kinyújtva egyesével megsütjük.

A krémhez a vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük.

A kisült lapok egyikét összetörjük, és 2 dl tejbe áztatjuk, hozzáadunk 1 evőkanál lekvárt, 3 evőkanál kakaót, fél dl rumot vagy aromát, végül ezeket a habosra kevert töltelékhez keverjük.

A tölteléket a 2 lap közé kenjük.

A tetejére gőz felett cukorral habbá vert tojásfehérjét kenünk. Másnap szeleteljük.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss