Elkészítés: A tojásokat kettéválasztjuk. A citromot alaposan megmossuk, héját lereszeljük. A mazsolát megmossuk.
A vaj kétharmadát a cukor felével, a vaníliás cukorral, a tojássárgával, csipet sóval habosra keverjük. Hozzáöntjük a tejet, belekeverjük a darát, a reszelt citromhéjat, és kb. fél óráig állni hagyjuk, hogy a dara kissé megdagadjon.
A tojásfehérjéhez hozzáadjuk a maradék cukrot, és kemény habbá verjük, majd lazán a grízes masszához keverjük.
A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük.
A megmaradt vajat tepsiben felforrósítjuk, beleöntjük a grízes masszát, és betesszük a sütőbe. Időnként megkeverve kb. 30 percig sütjük. Amikor elkészült még forrón villával szétszaggatjuk, hozzáadjuk a mazsolát, és porcukorral megszórva azonnal tálaljuk. Málnaöntetet vagy higított gyümölcsízt külön adunk hozzá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre