Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Darált hússal töltött sajtos gombafejek paradicsomszószban

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók 2 személynek:
  • 6 db óriási csiperke gomba
  • olívaolaj
  • 3 db nagy krumpli
  • A töltelékhez:
  • 1 db nagy vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg darált hús (marha+ sertés)
  • bacon
  • 6 dkg rizs
  • 1 db tojás
  • 1 db hegyes csípős zöldpaprika
  • 1 db chilipaprika
  • őrölt feketebors
  • őrölt pirospaprika
  • újhagyma szárával
  • petrezselyem
  • ételízesítő
  • majoranna
  • fokhagymás petrezselyem fűszerkeverék
  • kakukkfű
  • füstölt sajt
  • trappista sajt
  • A paradicsomszószhoz:
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 szál újhagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • chilipaprika
  • 14 dlg paradicsom-sűrítmény
  • ketchup
  • chiliszósz
  • víz
  • 1 db csirkehúsleves kocka
  • őrölt feketebors
  • őrölt pirospaprika
  • kakukkfű
  • bazsalikom
  • majoranna
  • rozmaring

Elkészítés

Elkészítés: A gombáknak kiveszem a törzsét. A rizst megfőzöm, keverőtálba teszem. A sajtokat lereszelem.

A hagymákat, paprikákat aprítom, a bacont szeletelem, kevés olívaolajon megdinsztelem, majd hozzáadom a darált húst, fehéredésig dinsztelem. Beleteszem a keverőtálba, fűszerezem, ütök bele 1 tojást, sózom, borsozom, megszórom paprikával, összekeverem.

A szószhoz egy nyél nélküli serpenyőben a hagymákat olívaolajon megdinsztelem, hozzáadom a paradicsompúrét, öntök hozzá vizet, ketchupot, chiliszószt, fűszerezem, felforralom. Belehelyezem a gombafejeket, mellé a törzseket, a gombafejekbe pakolom a tölteléket, teszek rá chilipaprikát, valamint rozmaring és kakukkfű ágakat. Fedő alatt rotyogtatom.

Majd ráteszem a füstölt sajtot, kis idő multán a trappistát, melléteszem az időközben megfőtt és megpucolt krumplikat, sózom, fűszerezem, öntök rá vörösbort, s a serpenyőt beteszem a 180 C fokra előmelegített sütőbe, és grill fokozaton aranybarnára sűtöm.

Ezek is érdekelhetnek

Friss