Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Cukormentes hólabda torta

45 perc
bonyolult
megfizethető
8 adag
Hozzávalók
  • (26 cm formához)
  • A kakaós piskótához:
  • 8 db tojás
  • 2 ek eritrit
  • 2 ek kakaópor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só
  • 10 dkg liszt
  • 15 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 1 dl víz
  • 20 dkg cukornak megfelelő folyékony édesítő
  • A krémhez:
  • 10 dkg liszt vagy 1 csomag kókuszos pudingpor
  • 5 dl tej
  • 4 ek kókuszreszelék
  • 10 dkg eritrit vagy folyékony édesítő
  • 20 dkg vaj
  • 5 ek eritrit
  • Oldalára:
  • kb 10 dkg kókuszreszelék
  • Te tejére:
  • 1 tábla cukormentes csoki
  • 2 ek olaj

Elkészítés

  1. A piskótához szétválasztjuk a tojásokat, és a fehérjét az eritrittel habosra verjük. A kakaóport, a sütőport, a sót és a liszteket összekeverjük. A fehérjehabba keverjük a tojások sárgáját, kis fokozaton, majd a vizet és a lisztet felváltva adjuk a masszához óvatosan, hogy habos maradjon a tészta és óvatosan hozzákeverjük az édesítőt. Kivajazott, lisztezett tortaformában 180 fokon kb 20 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, három részre vágjuk.
  2. A krémhez a pudingport (lisztet) kevés tejjel elkeverjük. A maradék tejet felforraljuk, majd hozzáöntjük a pudingporos tejet, és sűrűsödésig főzzük, belekeverjük a kókuszt, az édesítőt és hagyjuk kihűlni. A vajat habosra keverjük az eritrittel, majd összedolgozzuk a kihűlt kókuszos krémmel.
  3. A torta összeállításánál a piskótákat megkenjük a krémmel, majd egymásra rétegezzük a lapokat (a felső lap legyen a legsimább piskóta). A tetejét csak vékonyan kenjük krémmel, az oldalát viszont vastagabban, amit be is szórunk kókuszreszelékkel.
  4. A torta tetejére vízgőz felett megolvasztjuk a csokit az olajjal, és rákenjük a torta tetejére. Tálalásig hűtőbe tesszük dermedni.

13 KÓKUSZOS DESSZERT AZ ÜNNEPI ASZTALRA: A POFONEGYSZERŰTŐL A KLASSZIKUSIG >>> 

11 BOMBAJÓ KÓKUSZOS SÜTEMÉNY 30 PERC ALATT! >>>

 

Megjegyzés

Ha nincs időnk a kis hólabdákra, csináljunk hólabda tortát. - Galcsill

Ezek is érdekelhetnek

Friss