Elkészítés: Forró zsiradékban megforgatom, kicsit átpirítom a csirke alsócombokat, majd kiszedem és félreteszem.
A visszamaradt zsiradékban pár perc alatt megdinsztelem a hagymát a répával, megszórom a liszttel, kicsit átforgatom, meghintem a pirospaprikával, gyorsan elkeverem, és felöntöm kb. bő 1 liter vízzel. Azonnal sózom, hogy a letapadt liszt feloldódjon, borsozom, és amikor forr, beleadom a sózott csirkehúsokat, a zöldborsót, beledobok 1 erőleveskockát és egy késhegynyi cukrot. Forrás után csendesen főzöm kb. 35 percig, közben elkészítem a galuskát, és felaprítom a petrezselyem zöldjét.
Kislyukú galuskaszaggató segítségével gyors mozdulatokkal a tésztát beleszaggatom 2-3 részletben a levesbe (közben a szaggató melletti résen megkevergetem, hogy ne tapadjanak össze), hozzáadom a petrezselyem zöldjét is, majd 1-2 perc alatt készre főzöm.