Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Cukkinis-szalonnás quiche

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A leveles tésztát szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni.

1 kanál olajon lepirítjuk a szalonnát, majd hozzáadjuk a hagymákat és összepároljuk. Ha elkészült, félretesszük kicsit hűlni.

A reszelt cukkinit megsózzuk, hogy a levét kieressze. A tejszínt a tojásokkal összekeverjük, félretesszük.

A felengedett tésztát fél centi vékonyra kinyújtjuk, és kibélelünk vele egy piteformát úgy, hogy a forma szélére is kerüljön a tésztából. Ha nincs piteformánk, akkor egy sima kis méretű tepsi vagy hőálló tál is megteszi. A tésztára alufóliát teszünk, erre pedig valamilyen nehezéket (pl. szárazbabot) és így tesszük a sütőbe 10 percre. Sütés után a keletkezett hólyagokat villával kiszúrjuk, elegyengetjük a tésztát. Erre a vakon sütésre (a tészta töltelék nélküli elősütését hívják így) azért van szükség, hogy a tejszínes-tojásos massza ne áztassa majd el az ételünket.

Az elősütött tésztán egyenletesen elterítjük el a kifacsart reszelt cukkinit és a szalonnás hagymát is, megszórjuk sajtkockákkal, ráöntjük a tejszínes-tojásos szószt, és 30-40 percig sütjük, amíg a szósz megszilárdul. Friss salátával kínáljuk.

Jó étvágyat hozzá!

Megjegyzés

Imádnivaló ez a lotaringiai lepény! Az alapja egy omlós vagy leveles tészta, amit megpakolhatunk minden földi jóval, leöntjük tojásos tejszínnel, és összesütjük. A feltét bármi lehet, az eredeti klasszikushoz, ami a Quiche Lorraine, húsos szalonnára, tojásra és tejszínre van szükség. De tehetünk bele sajtot, hagymát, akár húsfélét is (csirkemellet vagy darált húst), bármilyen idényzöldséget. És ez a lényege: a variálhatósága. A tésztát készíthetjük magunk is, de én általában gyorsfagyasztott leveles tésztát használok... - Mivanitthon

Ezek is érdekelhetnek

Friss