Elkészítés: A leveles tésztát szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni.
1 kanál olajon lepirítjuk a szalonnát, majd hozzáadjuk a hagymákat és összepároljuk. Ha elkészült, félretesszük kicsit hűlni.
A reszelt cukkinit megsózzuk, hogy a levét kieressze. A tejszínt a tojásokkal összekeverjük, félretesszük.
A felengedett tésztát fél centi vékonyra kinyújtjuk, és kibélelünk vele egy piteformát úgy, hogy a forma szélére is kerüljön a tésztából. Ha nincs piteformánk, akkor egy sima kis méretű tepsi vagy hőálló tál is megteszi. A tésztára alufóliát teszünk, erre pedig valamilyen nehezéket (pl. szárazbabot) és így tesszük a sütőbe 10 percre. Sütés után a keletkezett hólyagokat villával kiszúrjuk, elegyengetjük a tésztát. Erre a vakon sütésre (a tészta töltelék nélküli elősütését hívják így) azért van szükség, hogy a tejszínes-tojásos massza ne áztassa majd el az ételünket.
Az elősütött tésztán egyenletesen elterítjük el a kifacsart reszelt cukkinit és a szalonnás hagymát is, megszórjuk sajtkockákkal, ráöntjük a tejszínes-tojásos szószt, és 30-40 percig sütjük, amíg a szósz megszilárdul. Friss salátával kínáljuk.
Jó étvágyat hozzá!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre