Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Cukkinikrémleves bazsalikomos cukkinikockákkal

MME MME
1 5/5
30 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 50 dkg cukkini
  • 20 dkg burgonya
  • 10 dkg vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 0,5 dl olívaolaj
  • 5 dl zöldségalaplé
  • 1,5 dl főzőtejszín
  • 2 szál friss kakukkfű
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • 5 dkg reszelt parmezán
  • bors
  • A betéthez:
  • 15 dkg cukkini
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 6 levél friss bazsalikom
  • frissen őrölt bors

Elkészítés

Elkészítés: Üvegesre dinszteljük olívaolajon a felaprított vöröshagymát, majd hozzáadjuk a héjastul felkockázott cukkinit, majd a megtisztított, apróra vágott burgonyát. Alaposan összeforgatjuk, sózzuk, borsozzuk, friss kakukkfüvet morzsolunk bele. A fokhagymát aprítva adjuk a zöldségekhez, amikor azok már kicsit elkezdtek puhulni. A zöldségalaplével felöntjük, és közepes lángon addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak.

Botmixer vagy turmixgép segítségével krémesre turmixoljuk a friss petrezselyemlevelekkel és parmezán sajttal, főzőtejszínnel selymesítjük. Megkóstoljuk, ha szükséges, utána ízesítjuk.

A levesbetéthez 1x1 cm-es kockára vágjuk a cukkinit, majd kevés olívaolajon megpirítjuk, enyhén sózzuk, borsozzuk, majd a végén aprított friss bazsalikommal összeforgatjuk.

A krémleves tányérba szedjük, és a cukkinikockákkal tálaljuk.

Megjegyzés

A Chefparade főzőiskola receptje. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss