Elkészítés: A füstölt szalonnát felkockázzuk. A hagymát apróra vágjuk. A paprikát, paradicsomot megmossuk, feldaraboljuk.
Egy serpenyőben felhevítjük a zsírt, benne a szalonnát zsírjára sütjük, az apróra vágott hagymát rádobjuk, és üvegesre pirítjuk, majd rátesszük a csülköt, és összesütjük. A tűzről levéve megszórjuk pirospaprikával, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Beletesszük a feldarabolt paprikát, paradicsomot (télen házi lecsót) és a tört fokhagymát. Fedő alatt közepes lángon puhára pároljuk. Szükség szerint ha a lecsó leve elfő, vizet öntünk alá.
Friss kenyérrel tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre