Elkészítés: A tortalaphoz a tojások sárgáját a cukorral 10 percig elektromos habverővel habosra keverjük, majd hozzáadagoljuk a vizet, az olajat és a liszt, kakaópor, sütőpor keverékét. Végül a tojások keményre vert habját is óvatosan beleforgatjuk a masszába. Egy 25×39 cm-es tepsi alját kibéleljük sütőpapírral, és belesimítjuk a masszát.
200 °C-ra melegített sütőben megsütjük.
A fehér krémhez a zselatint beáztatjuk a vízbe 10 percre. A tejet felforraljuk a vaníliás cukorral. A tojások sárgáit kikeverjük a cukorral robotgéppel, lassan felöntjük folytonos kevergetés mellett a forró tejjel, és kis lángon (vagy gőz fölött) addig főzzük állandó kavarással, míg kissé besűrűsödik. Kb. 10-15 perc. A forráspontot ne érje el! Közben a beáztatott zselatint alacsony hőmérsékleten kavargatva áttetszőre feloldjuk, hozzáadjuk a tojásos krémhez, és hagyjuk hűlni. (Hideg vízbe állítva gyorsabban hűl.)
A kihűlt tojásos krémet habverővel felverjük. A tejszínt kemény habbá verjük, majd a tojásos krémmel óvatosan összeforgatjuk.
A csokis krémhez a csokoládét felaprítjuk. A zselatint ismét beáztatjuk a vízbe 10 percre. A tejet felforraljuk. A tojások sárgáit a cukorral kikeverjük robotgéppel, a forró tejjel lassan felöntjük, miközben állandóan keverjük. Lassú tűzön főzzük 10 percig, hogy kissé besűrűsödjön. Közben a beáztatott zselatint alacsony hőmérsékleten áttetszőre feloldjuk, hozzáadjuk a tojásos krémhez. Belekeverjük az aprított csokoládét is, addig keverjük, míg a csoki teljesen felolvad, majd hagyjuk kihűlni.
A kihűlt csokis krémet habverővel felverjük. A tejszínt kemény habbá verjük, majd a csokis krémmel óvatosan összeforgatjuk.
A tortalapot keresztbe kettévágjuk, majd hosszában is mindkettőt. Így négy lapunk lesz. Az egyik oldalát gömbölyűre vágtam.
A lapokat a kétféle krémmel betöltjük. A krémmel úgy gazdálkodjunk, hogy maradjon belőle a díszítésre is.
A kétféle csokit gőz fölött felolvasztjuk, és rácsorgatjuk a torta tetejére.
Oldalát csokiforgáccsal díszítjük. A díszítéshez a csokoládét felolvasztottam. Egy zsírpapírra csurgattam, amikor megdermedt, szív formákat szúrtam ki, és díszítettem a tortát vele.
A tejszínbabot keményre verjük, és habrózsákat nyomunk a torta szélére. A kész tortát hideg helyre tesszük legkevesebb 5-6 órára, de legjobb, ha hagyjuk összeérni az ízeket másnapig.