Elkészítés: A tojásfehérjéket a vízzel és egy csipet sóval felverjük, majd apránként hozzáadjuk a kristálycukor felét, kemény habbá verjük. A tojások sárgáját habosra keverjük a maradék cukorral és a vaníliás cukorral. A felvert fehérjébe tesszük felváltva a sárga masszát és a kakaóval elkevert lisztet. A masszát formába öntjük, és 45 perc alatt előmelegített sütőben megsütjük.
A krémhez a tejszínt és csokoládét felmelegítjük, lehűtjük és hűtőbe tesszük, hogy egy kicsit megszilárduljon.
A vajat és a porcukrot habosra keverjük, és hozzáadjuk a csokis-tejszínes masszát, alaposan kikeverjük.
A piskótát 2 lapba vágjuk, és megtöltöttük a krémmel, a tetejére és az oldalára is került krém. Díszítésként megszórtam kókuszreszelékkel.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre