Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokoládés diótorta

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A piskótához:
  • 9 tojás
  • 1 szelet étcsokoládé
  • 4,5 evőkanál zsemlemorzsa
  • 21 dkg dióbél
  • 21 dkg porcukor
  • vaj és liszt (a sütőforma kikenéséhez)
  • A krémhez:
  • 20 dkg darált dióbél
  • rum (ízlés szerint)
  • 2 evőkanál vaníliás cukor
  • 0,5 dl víz
  • 10 dkg vaj
  • 3 evőkanál porcukor
  • reszelt csokoládé (2 szelet)

Elkészítés

Elkészítés: A krémhez a vizet a vaníliás cukorral felforraljuk, beleszórjuk a diót, kicsit főzzük, majd levesszük a tűzről, és addig kevergetjük, míg fehér és habos nem lesz. 10 dkg vajat elkeverünk 3 evőkanál porcukorral, rummal ízesítjük, és habosra keverjük, majd a diókrémmel összedolgozzuk.

A piskótához a tojásfehérjéből kemény habot verünk, kanalanként belekeverjük a porcukrot, majd belekeverjük a tojássárgákat, kanalanként hozzáadjuk a zsemlemorzsát és a lereszelt csokoládét.
Kivajazott, lisztezett formában mérsékelt lángon megsütjük.

A kihűlt tortát 3 részre vágjuk (nagyobb forma esetén 2-be is elég), a diós krémmel megtöltjük, a tetejét és oldalát is megkenjük, reszelt csokoládéval meghintjük.

Marcipán sündisznókkal és levélkékkel díszítettem.

Megjegyzés

Először édesapám születésnapjára készítettem el ezt a diótortát. Mivel húsvét közelében van, azóta a húsvéti menü elmaradhatatlan koronájává vált. - LilaPadlizsan

Ezek is érdekelhetnek