Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokoládés citromtorta

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 db készen kapható kakaós piskótakorong
  • A krémhez:
  • 10 + 28 dkg vaj
  • 10 dkg liszt
  • 5,5 dl tej
  • 28 dkg cukor
  • 2 nagy citrom leve és héja
  • A mázhoz:
  • 15 dkg porcukor
  • 3 evőkanál tej
  • 1,5 evőkanál cukrozatlan kakaó
  • 6-7 dkg vaj

Elkészítés

Elkészítés: 1. A 10 dkg vajból és a lisztből világos rántást készítünk. A tejet felmelegítjük és feloldjuk benne a cukrot. Ezzel a cukros tejjel felengedjük a rántást, majd gőzön főzve, keverve a masszát besűrítjük, akár egy hagyományos besamelt.

2. A jól besűrűsödött masszát hűlni hagyjuk, majd hozzátesszük a citromok levét és héját. A 28 dkg puha vajat először magában keverjük habosra, majd apránként a cukros, citromos krémbe dolgozzuk.

3. A kakaós tortakorongot lapjában 3 részre vágjuk, és megkenjük a citromos krémmel. A harmadik piskóta korongra már nem teszünk semmit, arra jön a máz.

4. A mázhoz valókat a vaj nélkül, kevergetve addig melegítjük, amíg a porcukor elolvad benne. Ha ez megtörtént, beledobjuk a vajat, fölolvasztjuk, utána szépen elsimítjuk a torta tetején. Ha lehet, ne csurogjon le a torta oldalára. Dermedni hagyjuk hűtőben, végül cikkekre vágva tálaljuk!

Ezek is érdekelhetnek

Friss