Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokis-tejszínes rakott palacsinta

MME MME
60 perc
bonyolult
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
  • A palacsintához:
  • 6 ek vaj
  • 3 bögre tej
  • 1,5 bögre liszt
  • 2/3 bögre cukrozatlan kakaópor
  • 7 ek cukor
  • 6 db tojás
  • A töltelékhez:
  • 4 bögre tejszínhab
  • A tetejére:
  • 1 bögre habtejszín
  • 4 ek cukor
  • 17 dkg csokoládé
  • 1 ek vaj
  • porcukor

Elkészítés

  1. A vajat megolvasztjuk, és félretesszük, a tejet felmelegítjük. Egy tálban összekeverjük a lisztet, a kakaót és cukrot, majd hozzáadjuk a tojást. Robotgéppel felverjük, és fokozatosan adagolva, felváltva hozzákeverjük az olvasztott vajat és a tejet.
  2. A palacsintákat forró serpenyőben a szokott módon kisütjük. Egy palacsintát megkenünk a felvert tejszínhabbal, rátesszük a következő palacsintát, amit szintén megkenünk. Így folytatjuk a rétegezést, amíg a hozzávalók el nem fogynak. 
  3. A habtejszínt felforraljuk a cukorral, és még forrón a feldarabolt csokira és vajra öntjük. Habverővel simára keverjük, majd a rakott palacsintára csorgatjuk. Ha a csoki megdermedt, megszórjuk a tetejét átszitált porcukorral.

    Palacsinták minden mennyiségben >>> 

    10 RAKOTT PALACSINTA, AMIT IMÁDNI FOG A CSALÁD >>> 

    TORTÁNAK IS KIVÁLÓ! A 8 LEGJOBB PALACSINTATORTA RECEPT >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss