Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokis puncstorta

90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához az alábbiak 2x:
  • 4 tojás
  • 25 dkg porcukor
  • 15 dkg liszt
  • 1 dl víz
  • 1 csomag sütőpor
  • 4 dkg kakaópor
  • A töltelékhez:
  • 2 marék mazsola
  • kb. 6 evőkanál baracklekvár
  • kb. 5 dl narancslé
  • rumaroma
  • 15 dkg margarin
  • 1 csomag puncs ízű pudingpor
  • 3 dl tej
  • 3 evőkanál porcukor
  • A tetejére:
  • 10 dkg csokoládé
  • 5 dkg margarin

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a 4 tojás sárgáját a porcukorral kikeverjük, hozzáadjuk az 1 dl vizet, a kakaóport, a sütőport és a 15 dkg lisztet. A pici sóval habbá vert tojásfehérjével összeforgatjuk. Előmelegített sütőben kikent, lisztezett tortaformában sütjük, kb. 170 °C-on. Még egy ilyen piskótát sütünk. (Azért nem jó egyben kikeverni, mert akkor a második masszából kimegy a levegő, amíg áll.)

Ha kihűlt a két lap, akkor egyenesre vágjuk, ill. a tetejüket levágjuk.

A baracklekvárt kb. 2 dl narancslével felforraljuk, beleöntjük a rumaromát is. Amíg forró, a két lapot jól megöntözzük. A levágott tésztát összetörjük, ráöntjük a maradék lekvárt, a narancslében áztatott mazsolát, és kézzel egynemű masszává nyomkodjuk.

3 dl tejben felfőzzük a pudingport, a 15 dkg margarint kikeverjük a 3 evőkanál porcukorral. Ha kihűlt a puding, összekeverjük a krémet.
Az egyik lapot tortaformába tesszük, a tésztamasszát rányomkodjuk, kevés puncsos masszával is megkenjük, és lefedjük a másik tortalappal úgy, hogy a tetején legyen a lekváros rész.

A csokoládét felolvasztjuk az 5 dkg margarinnal, és a torta tetejére simítjuk. Levesszük a torta körüli karimát, és az oldalát megkenjük a puncsos krémmel.

Ezek is érdekelhetnek

Friss