Darabokra törjük a csokit, és egy lábasban megolvasztjuk a vajjal együtt nagyon alacsony lángon. Folyamatosan kevergetjük, hogy sima masszát kapjunk.
Szétválasztjuk a tojásokat. Robotgéppel habosra keverjük a sárgáját a cukorral, majd óvatosan hozzáöntjük az olvasztott vajas-csokis keveréket. Beleszórjuk a darált mogyorót, és összekeverjük.
Kemény habbá verjük a tojásfehérjét. Először csak egy részét forgatjuk a tésztába, majd apránként, nagyon finoman keverve a többit is.
Kivajazunk egy 20-24 cm átmérőjű, magas szélű, kapcsos tortaformát, és beleöntjük a tésztát, majd 180 fokon 30 percig sütjük (20 perc után tűpróbával ellenőrizzük).
Miután a sütemény megsült,elkészítjük a mázat. Összetörjük a csokit, apró darabokra vágjuk a vajat. Egy lábasban felforraljuk a tejszínt, majd levesszük a tűzről, és gyors keverés mellett hozzáadjuk a csokit és a vajat.
Ha már egynemű a massza, a süteményre csorgatjuk, és elsimítjuk egy spatulával. Hagyjuk kihűlni a sütit, majd a durvára vágott mogyoróval díszítjük.