Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokis-gesztenyés finomság

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 3 db tojás
  • 9 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 8 dkg finomliszt
  • 1 evőkanál kakaó (cukrozatlan)
  • A töltelékhez:
  • kevés ribizlilekvár
  • A krémhez:
  • 2,5 dl hideg habtejszín
  • 1 evőkanál porcukor
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 1 csomag habfixáló
  • Valamint:
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 3 evőkanál porcukor
  • 2 teáskanál rumaroma
  • 5 dkg tortabevonó csokoládé

Elkészítés

Elkészítés: A tepsit (30 x 40 cm) sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.

A tojásokat a cukorral, a vaníliás cukorral habosra keverjük. A lisztet a kakaóval elkeverjük, a masszához szitáljuk, és jól elkeverjük. A tésztát a tepsibe töltjük, tetejét elsimítjuk, majd a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük 180 fokon.

A megsült tésztát porcukorral meghintett munkalapra borítjuk, hosszában kettévágjuk. A tészta egyik felét a lekvárral megkenjük, a másik felét ráfektetjük.

A krémhez a tejszínt a porcukorral, a fahéjjal és a habfixálóval kemény habbá verjük, majd a tésztán egyenletesen elsimítjuk.

A gesztenyemasszát a porcukorral és a rumaromával jól elkeverjük, majd egyenletesen a krémre reszeljük. Előzőleg tegyük rövid időre a fagyasztóba, könnyebben tudjuk reszelni!

Ízlés szerint megolvasztott tortabevonó csokival díszítjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss