Elkészítés: A tepsit (30 x 40 cm) sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.
A tojásokat a cukorral, a vaníliás cukorral habosra keverjük. A lisztet a kakaóval elkeverjük, a masszához szitáljuk, és jól elkeverjük. A tésztát a tepsibe töltjük, tetejét elsimítjuk, majd a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük 180 fokon.
A megsült tésztát porcukorral meghintett munkalapra borítjuk, hosszában kettévágjuk. A tészta egyik felét a lekvárral megkenjük, a másik felét ráfektetjük.
A krémhez a tejszínt a porcukorral, a fahéjjal és a habfixálóval kemény habbá verjük, majd a tésztán egyenletesen elsimítjuk.
A gesztenyemasszát a porcukorral és a rumaromával jól elkeverjük, majd egyenletesen a krémre reszeljük. Előzőleg tegyük rövid időre a fagyasztóba, könnyebben tudjuk reszelni!
Ízlés szerint megolvasztott tortabevonó csokival díszítjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre