Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokis-diós szelet

MME MME
2 5/5
60 perc
mester
megfizethető
16 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. tojás sárgáját kikeverjuk a cukorral és a margarinnal, hozzáadjuk a kakaót, a lisztet, a sütőport, a diót és kemény habbá vert tojásfehérjéket. Tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben 1 lapot sütünk belőle.
  2. Ha kihűlt, megkenjük pikáns lekvárral, megszórjuk darált dióval, a vaníliás cukorral, 1-2 ek porcukorral, majd meglocsoljuk a rummal.
  3. A krém hozzávalóit, a tojást, a kakaót és a cukrot gőz felett sűrűre főzzük, vigyázzunk, hogy ne forrjon, majd ha kihűlt, összekeverjük az előre habosra kavart margarinnal, és rákenjük a tésztára.
  4. A tortabevonót margarinnal felolvasztjuk és a krém tetejére kenjük. 

ALMÁS-DIÓS LEPÉNY >>> 

GYORS DIÓS BÖGRÉS SÜTI>>> 

OMLÓS DIÓS-MÁKOS KIFLI>>> 

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss