Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokis-banános kosárka

MME MME
30 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Szétterítjük az omlós tésztákat, és korongokat vágunk ki belőlük: ebből lesz a tortácskák alja. Kibéleljük velük a sütőformákat (mindegy, hogy kereket használunk vagy hosszúkásat). A tésztát megszurkáljuk egy villával, ráhelyezzük a sütőpapírt, és beleszórunk sütőgyöngyöket (ha nincs, szárazbab is megteszi), hogy ne púposodjanak fel. 180 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
  2. Amíg a tészta hűl, egy lábasban, kis lángon megolvasztjuk a csokoládét. Levesszük a tűzről, és óvatos keverés közben hozzáadjuk a tejszínt.
  3. Összenyomkodjuk a banánokat, és a masszára ráfacsarunk pár csepp citromot, hogy ne barnuljon meg. Az így kapott pürét a kihűlt tésztakosárkákba töltjük. Ráöntjük a csokit. A maradék banánt vékony karikákra vágjuk, és csinosan elrendezzük a csokoládérétegen. A tortácskákat lefedjük, és pár órára a hűtőbe tesszük.

    13 ELLENÁLHATATLAN BANÁNOS FINOMSÁG, A TURMIXTÓL A PALACSINTÁIG! >>>

    20 FANTASZTIKUS DOLOG, AMI AKKOR TÖRTÉNIK A TESTEDDEL, HA BANÁNT ESZEL >>>

    ZSENIÁLIS APRÓSÜTEMÉNY LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE: CSOKIS KOSÁRKÁK IDE SÜSS! ILDIKÓTÓL >>> 

     

Megjegyzés

Recept és fotó: Lányok nagy desszertes könyve, Könyvmolyképző Kiadó , 2016 - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss