Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokikrémes-szilvahabos pohárkrém

MME MME
1 5/5
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A szilvahabhoz:
  • 40 dkg szilva
  • 2 teáskanál gyömbér
  • 1 dl tej
  • 1,5 dl tejszín
  • 4 tojássárgája
  • 6 dkg cukor
  • csipet fahéj
  • szegfűszeg
  • A csokikrémhez:
  • 15 dkg étcsokoládé
  • 1 dkg vaj
  • 1 tojás
  • csipet só
  • 1 dl tejszín

Elkészítés

Elkészítés: A szilvákat kimagozzuk, félbevágjuk, sütőlapra tesszük, őrölt fahéjjal és szegfűszeggel megszórjuk, és sütőben megsütjük (185°C, kb. 10 perc). Ezután megvárjuk, hogy kissé hűljön, leszedjük a szilva héját, majd turmixgéppel szósszá pürésítjük.

Közben elkészítjük a mousse alapját. A tejet felmelegítjük, belekeverjük a reszelt gyömbért, és 15-20 percig állni hagyjuk. Közben a tojássárgáját a cukorral összekeverjük. Ehhez öntjük hozzá a leszűrt gyömbéres tejet, közben folyamatosan keverjük, hogy a tojás ki ne csapódjon. Visszaöntjük az edénybe, visszahelyezzük a tűzhelyre, és besűrítjük állandó kevergetés mellett.

Amikor elkészült, hagyjuk kihűlni, majd hozzákeverjük a turmixolt szilvaszószt. A végén a felvert tejszínnel lazítjuk, hűtőben pihentetjük.

Az étcsokoládét a vajjal felolvasztjuk. A tojásfehérjéből egy csipet sóval és cukorral kemény habot verünk. A tejszínt a csokiba belekeverjük, majd a tojássárgáját is. Ezután a felvert tojásfehérjét óvatosan alákeverjük.

Poharakba osztjuk rétegezve a szilvahabot és a csokikrémet, jól lehűtve kínáljuk.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András, styling: Filep Kata - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss