Elkészítés: A palacsintatésztához a vajat megolvasztjuk. Mélyebb tálban a tojást a tejjel összekeverjük, és beledolgozzuk az olvasztott vajat. A lisztet a cukorral és csipetnyi sóval elvegyítjük, a masszába dolgozzuk, majd kb. 20 percig állni hagyjuk.
A meggybefőttet lecsöpögtetjük. A keményítőt 3-4 evőkanál meggylében elkeverjük. A megmaradt befőttlevet a citromhéjdarabbal és a kristálycukorral felforraljuk. Hozzáadjuk a feloldott keményítőt, összeforraljuk, majd beleforgatjuk a meggybefőttet. A citromhéjat eltávolítjuk.
A tésztából körülbelül 20 cm átmérőjű, olajjal kikent serpenyőben, egymás után 8 vékony palacsintát sütünk.
A töltelékhez a vajat a cukorral és a tojások sárgájával krémessé keverjük. Belevegyítjük a túrót és a reszelt citromhéjat, majd hozzáadunk 1 dl tejfölt. Ezután beleforgatjuk a tojások fehérjéből vert kemény habot is.
A palacsintákat a túrókrémmel megkenjük, feltekerjük, és lapos tűzálló tálba fektetjük. A tetejére a tejfölt a tojássárgájával és a kristálycukorral összekeverjük, majd a palacsintákra öntjük. Mandulapehellyel megszórjuk, és előmelegített sütőben, 200 Celsius-fokon fél óráig sütjük.
Tálaláskor porcukorral hintjük meg, a
meggykompótot külön kínáljuk hozzá.