A csirkemellet apró kockákra vágjuk, majd egy kevés olajon megpirítjuk, és hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát. Kicsit megsózzuk és hagyjuk, hogy egy kis levet eresszen a hús. Ezután beleteszünk 3 gerezd áttört fokhagymát, ízesítjük a fűszerekkel, és felöntjük egy kis vízzel. Kb. 5 percig pároljuk, majd hozzáadunk 2 ek tejfölt és 1 ek lisztet.
Miután felforrt, egy szűrő segítségével leszűrjük a levét, és feltesszük főni. Beletesszük a maradék tejfölt, a maradék fokhagymát és a 2 ek lisztet. Csomómentesre keverjük, felforraljuk, majd levesszük a tűzről. A leszűrt húshoz hozzáadjuk az apróra vágott friss snidlinget, és beleforgatjuk.
A zöldségeket megpucoljuk és felszeleteljük. A tortillalapokat száraz palacsintasütőben megmelegítjük, és kitesszük egy kisebb darab alufóliára. Ráhalmozzuk a zöldségeket és a húst, meglocsoljuk a szósszal, és megszórjuk reszelt sajttal. A fólia két végét összehajtjuk, és az alját feltekerjük. Sült krumplival tálaljuk.