Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirkemájas rizottó IV.

45 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A megmosott rizst kevés olajon megpirítottam, egy kis borsot és ételízesítőt szórtam rá, majd 2 bögre forró vízzel felengedtem, kevergettem. Fedőt tettem rá, majd előmelegített forró sütőben hagytam, míg a rizs teljesen megduzzad (a sütőt kikapcsoltam).

Vajon a borsót, a felaprított gombát, sárgarépát és petrezselyemzöldet megpároltam.

Kevés olajon az apróra vágott vöröshagymát megdinszteltem, a feldarabolt májat rátettem, borsoztam, puhára sütöttem, a végén megsóztam.

Mindezeket összekevertem. Tányérra szedtem, reszelt sajttal megszórtam, és mikróban a sajtot ráolvasztottam.

Megjegyzés

Szoktam úgy is készíteni, hogy miután összekevertem az anyagokat, kivajazott hőálló tálba teszem felét, megszórom sajttal, majd ráteszem a maradék anyagot, és ezt is megszórom sajttal. Sütőben összemelegítem. Az első variáció egyszerűbb és gyorsabb.
- ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss