Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirkemájas palacsintabatyu tejfölös gombamártással

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A palacsintához:
  • 2 db tojás
  • 20 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • 3 dl szódavíz
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 csipet só
  • A töltelékhez:
  • 30 dkg csirkemáj
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 1 teáskanál házi paprikakrém
  • őrölt bors ízlés szerint
  • 1 evőkanál olaj
  • A tejfölös gombához:
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 1 kávéskanál őrölt pirospaprika
  • őrölt bors
  • 1 kávéskanál házi paprikakrém
  • 40 dkg vargányagomba szeletelve
  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál finomliszt
  • Valamint:
  • újhagyma szára

Elkészítés

Elkészítés: 1. A palacsinta hozzávalóit összekeverjük. 20 percet állni hagyjuk, majd kisütjük.

2. A töltelékhez az apróra vágott vöröshagymát az olajon megdinszteljük, rátesszük a megtisztított csirkemájat, borssal megszórjuk, és fedő alatt megsütjük. A sütés végén a paprikakrémet is hozzáadjuk, egyet-kettőt keverünk rajta, és kész is. Külön már nem sózzuk.

3. A gombamártáshoz az apróra vágott vöröshagymát az olajon megfuttatjuk, megszórjuk pirospaprikával, 1 dl vizet öntünk rá. Ezután rádobjuk a gombaszeleteket, a paprikakrémmel, sóval, borssal fűszerezzük, fedő alatt megsütjük. A tejfölt a liszttel és egy kevés vízzel összekeverjük, és a gombát behabarjuk.

4. A megsült májhoz keverjük a gombamártás 1/3 részét, és kézi botmixerrel pürésítjük.

5. A palacsinták közepébe teszünk a töltelékből, batyuként összefogjuk, újhagyma szárával összekötjük. Egy tányérra teszünk a tejfölös gombából, közepébe állítunk egy batyut. Jó étvágyat hozzá!

Ezek is érdekelhetnek

Friss